Start en welkom!

Het heeft lang geduurd, maar dan eindelijk de knoop doorgehakt om voor mijzelf te gaan beginnen. Door bezuinigingen op werk kon ik niet meer doen waar ik het meest blij van werd. Het werken met jongeren in kleine groepen en individueel. In een creatieve omgeving waarin ze mogen zijn wie ze zijn. De jongeren een plekje geven waarin ze mogen ontdekken, waar niet de nadruk ligt op een gesprek, maar op het doen van een activiteit.
Mensen die mij vragen wat ik ga doen vertel ik ze over het programma ’taarten bakken met Abel’. Daarin gaat hij met jongeren aan de slag om een mooie taart voor iemand te maken. Tijdens het maken komt beetje bij beetje ook het verhaal naar boven voor wie ze de taart maken en waarom voor die persoon. Ondertussen worden er ook keuzes gemaakt qua materiaal, vormpjes etc. De kinderen mogen veel zelf doen en ontdekken, maar krijgen hierin begeleiding en ondersteuning. Nadat de taart af is, gaan ze de taart langsbrengen en wordt de taart samen gegeten.
Dit alles is wat ik ook doe en aanbiedt, alleen dan niet gericht op het maken van taarten. Ik wil jongeren de keuze geven in wat we samen gaan maken en/of ondernemen. In mijn ruimte, wat geen zolder is, maar er wel 1 heeft, liggen vele creatieve materialen. Hier valt genoeg te ontdekken! Voor degene die niet zo creatief zijn, maar bijvoorbeeld iets willen bakken, spelletjes willen doen of naar buiten willen zijn er ook genoeg mogelijkheden.
Kortom, mijn ruimte is er klaar voor en ik ook! Je bent welkom om een keer kennis te maken!