Over mij

Over mij

Mijn achtergrond
Mijn naam is Mirjam Modderkolk, geboren op 15 februari 1981 in Alphen aan den Rijn. Op mijn zesde zijn wij verhuisd naar Apeldoorn en ondertussen woon ik alweer behoorlijk wat jaren in Eerbeek met mijn man en twee kinderen.
Na de havo ben ik gestart met de HBO-opleiding SPH. Vanuit mijn stageperiode in het derde jaar ben ik bij Ambiq terechtgekomen en daar is mijn passie gegroeid in het helpen van jongeren. Ik ben begonnen op de dagbehandeling en weekend- en vakantieopname. Bij de dagbehandeling stond het ontwikkelen van verschillende vaardigheden centraal. Bij de weekend- en vakantieopname stond plezier op de eerste plek samen met ontlasting voor het thuisfront. Op een gegeven moment mocht ik mijn creativiteit inzetten als activiteitenbegeleider en daar heb ik ontzettend veel plezier aan beleefd. Het op een ongedwongen manier begeleiden van de verschillende jongeren middels de inzet van diverse activiteiten was voor mij een mooie uitdaging en past precies bij wie ik ben en wat ik kan bieden.

 

Ontstaan
Mijn creatieve en inspirerende omgeving bij Ambiq veranderde doordat de functie activiteitenbegeleider werd opgeheven en ik hierdoor weer als groepsleider ben gaan werken. In de afgelopen jaren heb ik gemerkt hoezeer de kinderen en jongeren behoefte hebben aan het één op één contact en de activiteiten. Dit heeft ertoe geleid dat ik ben gaan nadenken wat ik met de vraag wil(de). Vanaf mijn jongere jaren wisten de ‘probleem’ jongeren mij te vinden en ontstond er rust en een unieke band. In 1997 ben ik gestart met de kindervakantiespelen en terugkijkend op al die jaren ben ik erachter gekomen dat ik toegankelijk ben voor kinderen en jongeren met een ‘rugzakje’ en goed in staat ben om hen (verder) te helpen. Na veel gesprekken en onderzoek heb ik besloten voor mijzelf te gaan beginnen om deze ambitie en passie te kunnen uitwerken.

De naam Mirjams zolder komt vanuit mijn eigen jeugd. In het huis waar ik ben opgegroeid in Apeldoorn hadden wij een grote zolder waar je jezelf kon uitleven o.a. vanwege de kamer van mijn vader vol kasten en lades. Mijn vader was een verzamelaar van vele interessante dingen zoals postzegels, stripboeken, beeldjes, tegeltjes, spelletjes en dingen van de natuur. Ook bewaarde mijn vader hier alle herinneringen zoals dagboeken, foto’s, bonnen, onze rapporten en ga zo maar door. De zolder staat voor mij voor rommelen, op zoek gaan naar, ontdekken en spelen. Het uitzicht uit het raam om de buitenwereld te zien en te fantaseren! Daarnaast is het boven in een huis en voor mij was dit een veilige plek, nu zie ik het ook als metafoor de trap nemen om te groeien.

 

Contact opnemen